Főoldal / Hírek a megelőzésről / Szentesi Éva: Azt mondták az orvosok, ebből legfeljebb 1 százalék eséllyel gyógyulok meg
Szentesi Éva: Azt mondták az orvosok, ebből legfeljebb 1 százalék eséllyel gyógyulok meg

Szentesi Éva: Azt mondták az orvosok, ebből legfeljebb 1 százalék eséllyel gyógyulok meg


Szentesi Éva írónőnél öt és fél évvel ezelőtt diagnosztizáltak méhnyakrákot, akkor már áttéttel. Betegségéről nemrég Emcinek, az Emci Beauty Youtube-csatorna vezetőjének beszélt őszintén. Nézzétek meg az interjúról készült videót!

Ma már otthon is elvégezhetjük

Szerencsére napjainkban már létezik a hagyományos citológiánál sokkal jobb megoldás: ilyen például a Neumann Labs Easy HPV Test-je, amellyel kényelmesen, orvosi beavatkozás nélkül győződhetünk meg arról, hogy hordozzuk-e valamelyik vírust. Az 1998 óta Humán papillómavírus-diagnosztikával foglalkozó Neumann Diagnostics több mint 6 ezer magyar nőt bevonó klinikai vizsgálat során bizonyította kétlépcsős, részben otthon is elvégezhető eljárásának hatékonyságát.

A Neumann Labs Easy HPV Test használata kifejezetten egyszerű, gyors és kényelmetlenségtől, illetve fájdalomtól mentes, leginkább egy tampon felhelyezéséhez hasonló. Az otthon levett minta vizsgálata professzionális körülmények között, laboratóriumban történik, és alkalmas az összes ismert magas kockázatú vírus jelenlétének kimutatására. Ennél hatékonyabb teszt ma nem létezik. Az eredmény postán érkezik, pozitív minta esetén pedig javasolt nőgyógyászhoz fordulni, hogy második lépcsőben, a cég biomarker tesztjének elvégzésével szinte 100 százalékos biztonsággal megállapítsák a méhnyakrák kockázatát.