Főoldal / Hírek a megelőzésről / Közölték az orvosok, hónapjai vannak hátra és soha nem lehet gyermeke – hatalmasat tévedtek
Közölték az orvosok, hónapjai vannak hátra és soha nem lehet gyermeke – hatalmasat tévedtek

Közölték az orvosok, hónapjai vannak hátra és soha nem lehet gyermeke – hatalmasat tévedtek


A 35 éves Helent 2015-ben diagnosztizálták méhnyakrákkal. Akkor már volt két kislányuk a férjével, de mindennél jobban vágytak volna egy kisfiúra is. Az orvosok akkor arra figyelmeztették az édesanyát, hogy sajnos a betegség után már nagy eséllyel nem fog teherbe esni, ha pedig mégis, akkor el fog vetélni, mert nem tud kihordani egy kisbabát. Ráadásul azt is közölték vele, a daganat előrehaladott állapota alapján pár hónapnál többet nem tudnak ígérni számára. Helenék ennek ellenére úgy döntöttek, mégis vállalják a kockázatot.

Három év múlva, miután hatalmas küzdelem árán legyőzte a rákot, Helen egy nap rájött, hogy terhes.

„Az egész nagyon furcsa volt. Egyszer csak egy reggel felébredtem, és azt mondtam, azt hiszem, terhes vagyok. Egészen bizonyosan éreztem belül. Nagyon izgatott voltam, ugyanakkor borzasztóan is féltem és aggódtam a babáért. Azonnal elmentem a nőgyógyászhoz, aki megállapította, hogy már több mint három és fél hetes a magzat. Az orvosokat szinte sokkolta a tény. Azt mondták évekkel ezelőtt, hogy pár hónapom van hátra és soha nem lehet már gyermekem. Szerintük ez továbbra sem történhetett volna meg, ezért kis csodababának nevezték el az akkor még meg nem született kisfiamat.”

Helen szerint az a három év, mialatt a méhnyakrákkal küzdött, elvette tőle az időt és a lehetőséget, hogy a kislányaival foglalkozhasson, és láthassa őket nap mint nap cseperedni. Úgy érzi, kisfia most nem csak az élet csodáját hozta el számukra, de a családot is képes újra teljessé tenni. A kicsi nemrég született, korábban a vártnál, de már jól van, és hazaengedték a kórházból.

Az immár háromszoros anyuka bár tudja, a rák bármikor visszatérhet, most tökéletesen érzi magát a bőrében és még soha nem volt ennyire boldog. Azt mondja, végre megpróbálja élvezni azt az életét, amit másodjára, ajándékba kapott.

„Végig a betegségem alatt erős és pozitív voltam, mindennél jobban hittem benne, hogy sikerülnie kell, én fogok ott állni majd győztesként az út végén. A kisfiam gyönyörű, remélem, hozzám hasonlóan másoknak is reményt és hitet nyújt majd, hogy igenis bármi lehetséges, és ne adják fel!”

Ma már otthon is elvégezhetjük

Szerencsére napjainkban már létezik a hagyományos citológiánál sokkal jobb megoldás: ilyen például a Neumann Labs Easy HPV Test-je, amellyel kényelmesen, orvosi beavatkozás nélkül győződhetünk meg arról, hogy hordozzuk-e valamelyik vírust. Az 1998 óta Humán papillómavírus-diagnosztikával foglalkozó Neumann Diagnostics több mint 6 ezer magyar nőt bevonó klinikai vizsgálat során bizonyította kétlépcsős, részben otthon is elvégezhető eljárásának hatékonyságát.

A Neumann Labs Easy HPV Test használata kifejezetten egyszerű, gyors és kényelmetlenségtől, illetve fájdalomtól mentes, leginkább egy tampon felhelyezéséhez hasonló. Az otthon levett minta vizsgálata professzionális körülmények között, laboratóriumban történik, és alkalmas az összes ismert magas kockázatú vírus jelenlétének kimutatására. Ennél hatékonyabb teszt ma nem létezik. Az eredmény postán érkezik, pozitív minta esetén pedig javasolt nőgyógyászhoz fordulni, hogy második lépcsőben, a cég biomarker tesztjének elvégzésével szinte 100 százalékos biztonsággal megállapítsák a méhnyakrák kockázatát.

*

Az Easy HPV Test weboldalán további nők mesélték el őszintén gyógyulástörténetüket, amelyeket ide kattintva elolvashat.

Forrás: Daily Star

Kiemelt képünk illusztráció!