ALZON+ TESZT: 20.000 FORINT KEDVEZMÉNY!
Főoldal / Hírek a megelőzésről / Jennifer: „Méhnyakrákos voltam nyiroködémával. Azt éreztem, nincs mit veszítenem”
Jennifer: „Méhnyakrákos voltam nyiroködémával. Azt éreztem, nincs mit veszítenem”

Jennifer: „Méhnyakrákos voltam nyiroködémával. Azt éreztem, nincs mit veszítenem”


35 évesen, a teljesen egyedül lenni a világban érzés nyomasztó súlya alatt kellett meghallgatnia a valamennyi nő által rettegett mondatot: Önnek méhnyakrákja van! Túlélni lelkileg a méh elvesztését, kibírni a kemo- és sugárterápiákat, majd mindeközben megismerkedni egy férfivel, akivel aztán családot alapíthatunk - Jennifer története bizonyítja, ez sem lehetetlen.

„2010 júniusában 35 éves voltam, és a lehető legmagányosabban éreztem magam a világban. Édesapám meghalt, a bátyámat két és fél éve veszítettem el, édesanyám pedig messzire költözött tőlem, hogy a nagymamámról gondolkodjon. Ráadásul akkoriban lett új állásom is, állategészségügyi technikusként kezdtem el dolgozni egy új helyen, ahol nem ismertem egy lelket sem. És ha mindez nem lett volna elég, észrevettem, hogy rendszertelen vérzéseim vannak, emellett fájdalmaim is, így orvoshoz fordultam, aki egy medencei vizsgálatot követően megállapította, méhnyakrákom van.”

Az MRI két és fél centiméteres daganatot mutatott ki, amely ráadásul ráterjedt a méhnyakról a méhre és a hüvely felső részére is. 2010 decemberében Jenniferen radikális hiszterektómiát (méheltávolítás – szerk.) végeztek, amelynek során kiderült, a rák átterjedt a nyirokcsomóira is. A műtétet így sugár- és kemoterápia követte, és bár segítsége nem volt, aki rendszeresen el tudta volna kísérni a kezelésekre, orvosai péntekre időzítették a terápiákat, így a hetet rendben végigdolgozhatta, és nem kellett az állandó szabadságok miatt felmondania a munkahelyén és elveszítenie az állását. Mivel a sport mindig is életének fontos része volt, igyekezett a kezeléseket követően is odafigyelni a mozgásra, és amennyiszer csak tudott, futni járt. Úgy érezte, ez nem csak egészséges, terápiás jelleggel is jól működik. Csakhogy néhány hónappal később egy hatalmas duzzanatot vett észre a lábán, az orvosok nyiroködémával diagnosztizálták.

„Az évek alatt több terapeuta is kezelt, és bár a duzzanat 35 százalékról 14 százalékra csökkent, soha nem jött teljesen rendbe a lábam. Viszont tudtam folytatni az edzéseket, ugyanúgy el tudtam járni kikapcsolódni, sőt, még új barátokat is szereztem. Imádok lovakkal foglalkozni, ennek köszönhetően ismerkedtem meg egy férfival, akivel olyan sok közös vonásunk volt, hogy azonnal egymásba szerettünk. Mindketten szeretünk horgászni, csónakázni, vadászni és természetesen lovagolni, ezekre mind eljártunk továbbra is, a kezelések ellenére is. Bár felajánlottam neki, hogy hagyjon el, mert neki nem kell végigcsinálnia ezt a rémálmot, és velem együtt szenvednie a betegségeim miatt, ő mindenképp mellettem akart maradni. 2013 júniusában összeházasodtunk.”

Ahogy kezdett jobban, és újra valamelyest a régi önmaga lenni - egy plasztikai és rekonstrukciós sebész új eljárásának hála egy százalékra csökkent a duzzanat a lábán, a rákos daganat pedig a kemoterápiáknak köszönhetően eltűnt a szervezetéből - a férjével együtt úgy döntöttek, itt az ideje, hogy saját családjuk legyen. Bár Jennifer a méhnyakrák következtében elveszítette a méhét, soha nem mondtak le arról, hogy egyszer szülők lehessenek. 2015 októberében egy kilencéves kislányt, majd 2016 októberében egy kétéves kisfiút fogadtak örökbe.

„Ekkor volt először az, hogy azt éreztem, nincs mit veszítenem, sőt akár bármit elérhetek és bármi sikerülhet. Egyszerűen el sem tudom már képzelni az életemet a gyermekeim nélkül. Határozottan megszerettem az életem, minden percét élvezem most, hogy végre minden rendbe jött. Sőt vallom, az élet túl rövid ahhoz, hogy hagyjuk, csak úgy elteljen.”

Ma már otthon is elvégezhetjük

Szerencsére napjainkban már létezik a hagyományos citológiánál sokkal jobb megoldás: ilyen például a Neumann Labs Easy HPV Test-je, amellyel kényelmesen, orvosi beavatkozás nélkül győződhetünk meg arról, hogy hordozzuk-e valamelyik vírust. Az 1998 óta Humán papillómavírus-diagnosztikával foglalkozó Neumann Diagnostics több mint 6 ezer magyar nőt bevonó klinikai vizsgálat során bizonyította kétlépcsős, részben otthon is elvégezhető eljárásának hatékonyságát.

A Neumann Labs Easy HPV Test használata kifejezetten egyszerű, gyors és kényelmetlenségtől, illetve fájdalomtól mentes, leginkább egy tampon felhelyezéséhez hasonló. Az otthon levett minta vizsgálata professzionális körülmények között, laboratóriumban történik, és alkalmas az összes ismert magas kockázatú vírus jelenlétének kimutatására. Ennél hatékonyabb teszt ma nem létezik. Az eredmény postán érkezik, pozitív minta esetén pedig javasolt nőgyógyászhoz fordulni, hogy második lépcsőben, a cég biomarker tesztjének elvégzésével szinte 100 százalékos biztonsággal megállapítsák a méhnyakrák kockázatát.

*

Az Easy HPV Test weboldalán további nők mesélték el őszintén gyógyulástörténetüket, amelyeket ide kattintva elolvashat.

Forrás: Foxchase.org

Kiemelt képünk illusztráció!