Főoldal / Hírek a megelőzésről / Amit nem lehet elfelejteni: „Elég jól bírom a fájdalmat, de az elementáris fájdalom volt”
Amit nem lehet elfelejteni: „Elég jól bírom a fájdalmat, de az elementáris fájdalom volt”

Amit nem lehet elfelejteni: „Elég jól bírom a fájdalmat, de az elementáris fájdalom volt”


Negatív a rákszűrés, gyönyörű a méhszáj - ezeket a szavakat hallotta orvosától Liliom Emese videó-marketinges három éven keresztül. Panaszai miatt ekkor már sűrűn járt nőgyógyászhoz. Végül méhnyakrákot diagnosztizáltak nála. A HPV-teszt lehetőségét sohasem említették neki. Emese történetét Szentesi Évával osztotta meg, a beszélgetést itt megnézhetik:

Ma már otthon is elvégezhetjük

Szerencsére napjainkban már létezik a hagyományos citológiánál sokkal jobb megoldás: ilyen például a Neumann Labs Easy HPV Test-je, amellyel kényelmesen, orvosi beavatkozás nélkül győződhetünk meg arról, hogy hordozzuk-e valamelyik HPV vírust. Az 1998 óta Humán papillómavírus-diagnosztikával foglalkozó Neumann Diagnostics több mint 6 ezer magyar nőt bevonó klinikai vizsgálat során bizonyította kétlépcsős, részben otthon is elvégezhető eljárásának hatékonyságát.

A Neumann Labs Easy HPV Test használata kifejezetten egyszerű, gyors és kényelmetlenségtől mentes, leginkább egy tampon felhelyezéséhez hasonló. Az otthon levett minta vizsgálata professzionális körülmények között, laboratóriumban történik, és alkalmas az összes ismert magas kockázatú vírus jelenlétének kimutatására. Ennél hatékonyabb teszt ma nem létezik. Az eredmény postán érkezik, pozitív minta esetén pedig javasolt nőgyógyászhoz fordulni, hogy második lépcsőben, a cég biomarker tesztjének elvégzésével szinte 100 százalékos biztonsággal megállapítsák a méhnyakrák kockázatát.

*

Az Easy HPV Test weboldalán további nők mesélték el őszintén gyógyulástörténetüket, amelyeket ide kattintva elolvashatsz.