Főoldal / Hírek a megelőzésről / HPV-szűrés otthon: pontosabb, egyszerűbb és kényelmesebb
HPV-szűrés otthon: pontosabb, egyszerűbb és kényelmesebb

HPV-szűrés otthon: pontosabb, egyszerűbb és kényelmesebb


A nőgyógyászati szűrővizsgálat jelenlegi folyamata számos olyan elemet tartalmaz, amely a nők majdnem felét elriasztja attól, hogy részt vegyen a rendszeres citológiai vizsgálaton. Azonban ma már létezik olyan módszer, amellyel a kenetvizsgálat kiváltható: az Easy HPV Test-tel a nők maguk, otthon is elvégezhetik a szűrést, ráadásul sokkal biztosabb eredményt kaphatnak.

Negatív a rákszűrésem, mégis lehetek rákos?

A nők többsége csak hosszas tájékozódás után vág bele egy nőgyógyászati vizsgálatba. Nemcsak a vizsgálat menetét illetően próbál számára elfogadható képet szerezni, de a megfelelő, a bizalmába fogadott orvos kiválasztása sem megy egykönnyen, időigényes elfoglaltság. Ha megszületett a döntés, attól függetlenül, hogy állami vagy magánrendelőt választ, egy hetet, de sok esetben még ennél is többet kell várakoznia, míg bejuthat a kiválasztott orvoshoz. Kisebb-nagyobb csúszások aztán a rendelőben is előfordulhatnak, majd következik a sokak számára félelemmel és szorongással övezett, kínos vizsgálat. Nem ez a pillanat az év fénypontja! És a végeredmény még mindig távol. Eltelik újabb pár hét, mire megérkezik a lelet, amit vagy megnyugvás, vagy újabb időpont-egyeztetés és vizsgálat követ. Apropó megnyugvás: a kenetcitológiai vizsgálatok a rákos esetek csaknem 30 százalékát nem fedezi fel. A rákmegelőző műtendő eseteknek pedig közel 50 százalékát véti el. 

Fájdalommentes, diszkrét és gyors

Ezzel szemben az Easy HPV Test-tel nemcsak az első vizsgálatra való várakozást, szervezést, utánajárást kerülhetjük el, de kényelmesebb, költséghatékonyabb és jóval pontosabb eredménnyel is szolgál. A HPV-teszt egyszerűen beszerezhető: a mintavételi eszköz postán, diszkrét csomagolásban érkezik a vásárlókhoz, akik otthoni környezetben, mindenféle kellemetlenségtől, fajdalomtól mentesen és egyszerűen tudnak mintát venni. Használata egyszerű, fájdalommentes és gyors: mintha csak egy tampont helyeznénk fel a hüvelybe. A lényeg, hogy az aprócska kefefejjel végzett mintavétel a rákmegelőző esetek 95 százalékát és a rákos esetek szinte 100 százalékát tudja azonosítani. Ennél hatékonyabb teszt ma nem létezik.    

A vizsgálatot nem kíséri zavar, szégyenérzet, mindaz a kínos feszengés, amit legtöbbször egy nőgyógyászati váróban éreznek a hölgyek. A levett minta vizsgálata professzionális körülmények között, laboratóriumban történik, az eredmény pedig emailben érkezik vissza a pácienshez. Ennek ismeretében, ha szükséges, újabb, immár orvos által végzendő, úgynevezett biomarker tesztvizsgálat ajánlott, amellyel szinte 100 százalékos biztonsággal megállapítható a betegség kockázata. A biomarker a kezdeti stádiumban is megbízhatóan mutatja ki a kialakuló rákot, így elegendő egy kisebb műtét a gyógyításhoz. Ez a két lépcsős eljárás a legújabb európai és amerikai ajánlásokat követi, hatékony, kevés bizonytalan eredményt produkál, gyakorlatilag az összes rákos esetet azonosítja, és 70 százalékkal több rákot megelőző szövettani elváltozást tud megtalálni, mint a kenetcitológia.

A Neumann Diagnostics mindenkinek a rendszeres nőgyógyászati vizsgálatokat javasolja. Aki viszont nem jár rendszeresen nőgyógyászhoz, annak nagyon fontos lehet az otthoni HPV-teszt.

Mivel a méhnyakrák halálozási aránya igen magas (Magyarországon évente félezer nő hal meg a betegség következtében), kiemelkedően fontos a szexuálisan aktív életet élő nők számára a rendszeres szűrővizsgálaton való részvétel! Tekintettel arra, hogy a méhnyakrák kialakulása bizonyítottan összefüggésbe hozható a méhnyak környéki HPV-fertőzéssel, fontos, hogy a szűrővizsgálat részét képezze a vírus - mint jelentős kockázati tényező - jelenlétének a kimutatása is. A citológiai kenetvétel önmagában nem elég! Az eredmény jelentős, harminc százalékban álnegatív lehet!

Rendeld meg, most! 
EASY HPV TEST - Otthoni környezetben elvégezhető, biztonságos, gyors, hatékony és fájdalommentes HPV-teszt.