Főoldal / Hírek a megelőzésről / Ha gyorsan és biztosra akarsz menni, válaszd a HPV-öntesztet!
Ha gyorsan és biztosra akarsz menni, válaszd a HPV-öntesztet!

Ha gyorsan és biztosra akarsz menni, válaszd a HPV-öntesztet!


Sok nő a korábbi rossz vagy kellemetlen tapasztalatai, csalódottság, valamint időhiány miatt odázza el évről évre a nőgyógyászati szűrést. Pedig ma már kényelmes, gyors, fájdalommentes és minden eddiginél pontosabb otthoni megoldást is választhatnak. 

Miközben rengeteg nő hallott már a HPV-ről és a méhnyakrákról, közülük csak minden második jár rendszeresen nőgyógyászati szűrővizsgálatra. Könnyű volna egyszerűen felelőtlennek bélyegezni a nőket, csakhogy korántsem erről van szó. A szűrővizsgálatok elodázásának számtalan oka lehet - és ezeknek csak egy része alapszik a korábbi rossz tapasztalatokon. A mai rohanó világban sokan érezhetik azt, a napi teendők mellett egyszerűen nincs idejük a megfelelő, tájékozott orvos kiválasztására, vagy a rendelőkben töltött céltalan és hosszú várakozásra. Utánaolvasni, körbejárni, bejelentkezni, majd rohanni a megbeszélt időpontra... – sem energiájuk, sem felesleges óráik nincsenek mindezzel foglalkozni.

Bizonytalanság, zavar, kényelmetlenség, elfoglaltság

Amikor méhnyakrákról hallok a környezetemben, mindig megfogadom, hogy mielőbb bejelentkezem vizsgálatra a nőgyógyászomnál én is. Aztán persze szépen elsikkad a dolog, hiszen nem ez a legkellemesebb időtöltés egy nő számára.”

„Állandóan elfelejtem, hogy már megint eltelt egy év, és ideje lenne újra szűrésre mennem.”

„Bár időpontra mentem, órákig kellett várakoznom.”

„A barátnőmről 3 hónappal a negatív citológiai vizsgálat után derült ki, hogy méhnyakrákja van. Számomra most már nem egyértelmű, hogy ha rendszeresen járok szűrővizsgálatra, akkor biztosan meg tudom-e előzni a bajt” - tipikus okok, amelyek miatt a nők halogatják a rendszeres nőgyógyászati szűrővizsgálatot.

Be kell látnunk: a visszajelzések alapján a hagyományos HPV- és rákszűrés kényelmetlen, előzetes szervezést igényel, esetenként fájdalmas és gyakran még akkor is elhúzódik, ha az ember igyekszik ügyesen beilleszteni a munkanapjába. Arról nem beszélve, hogy a citológia ráadásul nem is teljesen megbízható: a rákos eseteknek akár a 30 százalékát nem fedezi fel, a rákmegelőző műtendő eseteknek pedig csaknem 50 százalékát véti el. 

Gyors és kényelmes önteszt

Ma már azonban szerencsére létezik más megoldás. Ráadásul olyan, ami lényegesen pontosabb, mint a hagyományos citológiai vizsgálat.

Május óta kapható a Neumann Labs Easy HPV Test, ami a kiegészítő biomarker viszgálattal a rákmegelőző esetek több mint 85 százalékát és a rákos esetek gyakorlatilag 100 százalékát képes azonosítani. Miután a HPV egyes törzsei nagy számban felelősek a méhnyakrák kialakulásáért, nagyon fontos, hogy időben tudomást szerezzünk jelenlétükről a szervezetünkben.

A Neumann Labs Easy HPV Test ebben segít. Ez egy tamponhoz hasonló mintavevő eszköz, ami otthon kényelmesen, gyorsan, egyszerűen és fájdalommentesen használható. A teszthez online rendelés útján, a weboldalon lehet hozzájutni, a levett mintát pedig laboratóriumban szakemberek elemzik, és az eredményt emailben kapjuk vissza. Ennél hatékonyabb teszt ma nem létezik!

Aki valamiért ódzkodik a hagyományos vizsgálattól, annak kitűnő megoldás lehet ez az otthon is használható önteszt, amivel időt spórol és biztos eredményt kap. A nőknek végre ezen a területen is a maguk kezébe kell venniük a sorsukat.

Aki nem jár szűrésre, az legalább egy otthoni HPV tesztet végezzen!