Főoldal / Hírek a megelőzésről / A HPV és a méhnyakrák kezelése

A HPV és a méhnyakrák kezelése


Mi van, ha pozitív az eredményem?

Ha a kimutatott vírus a magas kockázatú csoportba tartozik, javasolt minél előbb felkeresnie nőgyógyászát, hogy a további vizsgálatok is megtörténhessenek!

A HPV-önteszt pozitív eredménye a HPV-vírus jelenlétét mutatja. A fertőzés még nem azonos a daganatos betegséggel. 30 éves kor alatt a fertőzés gyakoribb; legveszélyesebb következménye, a rák viszont jóval ritkább. 30 éves kor felett a pozitív eredmény esetén elvégzendő biomarker vizsgálat tudja igazolni a megbetegedés kockázatát.  30 éves kor alatt biomarker teszt nem végezhető, ezért pozitív eredménynél a nőgyógyász által ajánlott egyéb vizsgálat szükséges a kockázatok azonosításához. HPV-fertőzés, azaz pozitív teszt esetén kortól függetlenül nőgyógyászati vizsgálat indokolt.

A Neumann Labs biomarkertesztjét kizárólag orvos végezheti el. Célja, hogy a 30 éven felüli HPV-pozitívakon belül megtaláljuk azokat, akiknek műtétre van szüksége ahhoz, hogy megelőzzük a méhnyakrák kialakulását, vagy ha olyan súlyos a helyzet, hogy kialakult a rák, akkor mutassa ki azt. Ezzel a modern eljárással 98,5%-os biztonsággal megállapítható a betegség kockázata.

Klinikai kísérletsorozatunkban 6 ezer magyar nőt vizsgáltunk meg. A 12 nagyon súlyos, rák közeli vagy rákos esetből összesen csak 8-at talált meg a hagyományos citológiai teszt. Viszont az általunk kifejlesztett biomarker teszt mind a 12 beteget azonosította. A teszt tehát a kezdeti stádiumban is megbízhatóan mutatja ki a kialakuló rákot, így elegendő egy kisebb műtét a gyógyításhoz.