Főoldal / Mit jelent az eredményem?

NEGATÍV

A HPV eredmény lehet negatív, ez azt jelenti, hogy a mintából nem volt kimutatható a méhnyakrák szempontjából magas kockázatú csoportba sorolható, ún. “high risk” HPV típus. Ebben az esetben elég, ha a vizsgálat eredményéről a legközelebb esedékes nőgyógyászati vizsgálat során tájékoztatja orvosát.

POZITÍV

Ha az eredmény pozitív, akkor valamelyik magas kockázatú HPV típus jelenlétét detektáltuk a mintában. Fontos ugyanakkor hangsúlyozni, hogy a HPV (Humán papillomavírus) hordozása még nem jelenti azt, hogy daganatos betegség állna fenn a háttérben, viszont felhívja a figyelmet a kórokozó jelenlétére és a további vizsgálatok elvégzésének szükségességére! Érdemes tehát mihamarabb nőgyógyászhoz fordulni, ahol a Neumann Labs biomarker tesztjét kell kérni. Ennek a kizárólag orvos által levett mintán végezhető biomarkertesztnek az a célja, hogy a HPV-pozitívakon belül megtaláljuk azokat, akiknek műtétre van szüksége ahhoz, hogy megelőzzük a méhnyakrák kialakulását, vagy ha olyan súlyos a helyzet, hogy kialakult a rák, akkor mutassa ki azt. Ezzel a modern eljárással szinte 100 %-os biztonsággal megállapítható a betegség kockázata. Klinikai kísérletsorozatunkban 6 ezer magyar nőt vizsgáltunk meg. A 12 nagyon súlyos, rák közeli vagy rákos esetünkből összesen nyolcat talált meg a hagyományos citológiai teszt. Viszont mind a 12 beteget azonosította az általunk kifejlesztett biomarker teszt. A teszt a kezdeti stádiumban is megbízhatóan mutatja ki a kialakuló rákot, így elegendő egy kisebb műtét a gyógyításhoz.

A lelet eredményétől függetlenül a HPV-tesztet igény szerint, de legkésőbb 3 évente ismételje meg, és továbbra is rendszeresen járjon nőgyógyászához!