Kedves Vásárlóink! A Karácsonyi Ünnepek során az ügyfélszolgálatunk és a laboratórium is csökkentett erőforrással dolgozik, így némileg hosszabb átfutási idővel dolgozzuk fel a megrendeléseket. December 20 és január 6 között sajnos a személyes átvételre nincs lehetőség. Mindenkinek szeretetteljes Ünnepeket, jó pihenést és jó egészséget kívánunk!
Főoldal / Hírek a megelőzésről / Nemi betegség szűrése és tünetei

Nemi betegség szűrése és tünetei


A férfiak akár 64%-a is HPV vírushordozó lehet, tünetek és panaszok jelentkezése nélkül, így szexuális együttlét alkalmával könnyen megfertőzhetik partnerüket.

A HPV közel 100%-ban felelős a méhnyakrákért, 85%-ban okolható a végbélnyílás körüli rákok megjelenéséért, 12%-ban pedig a fej-nyaki rákok (pl.: garatrák) kialakulásában szerepel kóroki tényezőként.

Ezen kívül okozhat még többek között hüvelyrákot, szeméremtesti rákot, férfiak esetében pedig hímvessző rákot is.

Kritikus fontosságú a hatékony szűrés, hogy idejében felismerjük a kockázatos vírus jelenlétét és a rákos elváltozások kezdeti stádiumait. A folyamat elején ugyanis egyszerű műtéttel száz százalékban gyógyíthatók a betegek.

Magyarországon évente több mint 1300 méhnyakrákos esetet diagnosztizálnak, így Európai Uniós viszonylatban is az 5. legmagasabb a megbetegedések lakosságszámhoz viszonyított aránya. Hazánkban mintegy évi félezer halálesetért felelős a betegség.

Aki nem jár szűrésre, az legalább egy otthoni HPV tesztet végezzen!