Főoldal / Hírek a megelőzésről / „A lépcsőn ültem, és zokogtam. Arra gondoltam, meg fogok halni”
„A lépcsőn ültem, és zokogtam. Arra gondoltam, meg fogok halni”

„A lépcsőn ültem, és zokogtam. Arra gondoltam, meg fogok halni”


Derült égből a villámcsapásként érte a 37 éves édesanyát, amikor orvosa közölte vele, méhnyakrákja van. Sandra a kemo- és sugárterápiától elvesztette a haját, depressziós lett és már nem akart az életéért küzdeni. Hétéves kislánya tartotta benne a lelket.

Sandra a férjével való egyik együttlétüket követően vérezni kezdett. Megijedt, ezért elment a nőgyógyászához, aki mintát vett a hüvely és a méhnyak sejtjeiből, elvégezte rajta a PAP-tesztet, majd miután az nyugtalanító eredményt mutatott, biopszia következett. Három nappal később az orvos azzal az eredménnyel hívta, hogy méhnyakrákja van.

„Emlékszem, ültem a lépcsőn, és csak zokogtam. Beszélt hozzám, de én csak arra tudtam gondolni, hogy meg fogok halni. Ez volt az első, ami eszembe jutott. Meg is akartam halni. Később is csak sírtam és folyamatosan azt kérdeztem Istentől, miért pont én?!”

2016 szeptemberében megkezdte a kemoterápiát, két hónapon keresztül heti egyszer hat órát ült a kezelésen, emellett sugárterápiára is járt, minden egyes nap, hat héten keresztül. Három alkalommal nagy dózisú besugárzást is kapott a mélyen fekvő rákos szövetekre. Elvesztette a haját, minden egyes kezelés után borzalmasan érezte magát lelkileg és fizikailag is.

„Depressziós voltam, semmit nem akartam tenni, sehova nem akartam menni, fel akartam adni. Semmihez nem volt erőm. Csak a hétéves kislányom tartotta bennem a lelket, hogy miatta nem szabad feladnom, és kell, hogy akarjak élni. Ezért arra kértem Istent, hogy adjon nekem erőt ezt az egészet elviselni, mert különben nem fog menni. A kislányom jelentette a legnagyobb hitet, bár ő egészen addig nem is tudta, hogy beteg vagyok, amíg nem látta, hogy kihullott az összes hajam.”

Sandra ma már egészséges, egy éve dolgozik, 2018-ban visszatérhetett a munkahelyére.

„Azt akarom, hogy más nők is tudják, mennyire fontos az egészségük, és hogy mindenképp járjanak szűrővizsgálatokra. Amint azt érzékelik, hogy valami nem stimmel, nem normális, ne várjanak, hanem kérjenek segítséget, és menjenek orvoshoz!”

Ma már otthon is elvégezhetjük

Szerencsére napjainkban már létezik a hagyományos citológiánál sokkal jobb megoldás: ilyen például a Neumann Labs Easy HPV Test-je, amellyel kényelmesen, orvosi beavatkozás nélkül győződhetünk meg arról, hogy hordozzuk-e valamelyik vírust. Az 1998 óta Humán papillómavírus-diagnosztikával foglalkozó Neumann Diagnostics több mint 6 ezer magyar nőt bevonó klinikai vizsgálat során bizonyította kétlépcsős, részben otthon is elvégezhető eljárásának hatékonyságát.

A Neumann Labs Easy HPV Test használata kifejezetten egyszerű, gyors és kényelmetlenségtől, illetve fájdalomtól mentes, leginkább egy tampon felhelyezéséhez hasonló. Az otthon levett minta vizsgálata professzionális körülmények között, laboratóriumban történik, és alkalmas az összes ismert magas kockázatú vírus jelenlétének kimutatására. Ennél hatékonyabb teszt ma nem létezik. Az eredmény postán érkezik, pozitív minta esetén pedig javasolt nőgyógyászhoz fordulni, hogy második lépcsőben, a cég biomarker tesztjének elvégzésével szinte 100 százalékos biztonsággal megállapítsák a méhnyakrák kockázatát.

 *

Az Easy HPV Test weboldalán további nők mesélték el őszintén gyógyulástörténetüket, amelyeket ide kattintva elolvashat.

Forrás: Cervivor